miercuri, 17 august 2011

Concurs: Instigare la lectura

...Pentru cei care mai cred ca e-readerul nu va compensa niciodata placerea de a citi o carte tiparita.


Premiile le alegeti voi!

Ce puteti catiga:


1.Primii 5 participanti vor primi automat un set de trei semne de carte, pe care le vor alege dintre modele disponibile aici: www.foambubbles.breslo.ro
 2.Un premiu constand in produse FoamBubbles in valoare de 100 lei (la alegere, dintre produsele disponibile in magazinul FoamBubbles) + semne de carte.
 
3.Un premiu constand in produse FoamBubbles in valoare de 50 lei (la alegere, dintre produsele disponibile in magazinul FoamBubbles) + semne de carte.


Primii 5 participanti vor castiga automat semnele de carte, iar la sfarsitul perioadei de concurs se vor alege castigatorii celorlalte trei premii, cu ajutorul site-ului random.org.

Ce trebuie sa faceti:

1. Sa urmariti acest blog prin intermediul Google Friend Connect (click in partea dreapta, daca nu il urmariti deja)
2. Sa faceti cunoscut acest Giveaway prin intermediul blogului vostru (un link si o poza) sau share pe FaceBook.
3. Sa lasati un comentariu in care sa spuneti care e prima carte citita (de placere, nu pentru ca v-au obligat parintii/invatatoarea), cartea preferata sau cartea pe care nu ati reusit sa o terminati niciodata (daca aveti o astfel de carte) si cateva cuvinte despre aceasta/acestea.

Concursul se incheie duminica 21.08.2011, la ora 00, iar castigatorii vor fi alesi random si anuntati luni- 22.08.2011.

Succes! :)

26 comentarii:

Ionica spunea...

Prima carte serioasa pe care am citit-o a fost 20 000 de leghe sub mari de Jules Verne. Spun "mai serioasa" pentru ca pana atunci mai citisem povesti, povestiri scurte si benzi desenate. Asta a fost prin clasa a IV-a. O carte destul de grea pentru varsta mea de atunci si imi aduc aminte cum ma fascina viziunea lui Jules Verne dar si ma plictiseau descrierile mult prea multe si mult prea lungi

Cristina spunea...

Eu cred ca dragostea pentru lectura trebuie sa inceapa, daca nu printr-o obligatie (din partea parintilor, profesorilor), cel putin printr-un indemn. Daca imi aduc bine aminte, primele carti citite au fost Colt Alb, Mihail Caine de circ, Singur pe Lume. Cu timpul, lista a "crescut" :) . Revin la subiect. "Singur pe lume" este una dintre cartile mele preferate. Desi au trecut multi ani de cand am citit-o (aproximativ 6 sau 7), inca tin minte peripetiile prin care a trecut micutul Remi. M-a impresionat felul in care a reusit sa treaca peste toate obstacolele pe care soarta i le-a pus in cale si m-am bucurat mult cand totul s-a incheiat cu un "happy end".

p.s. GFC name: Cristina & am dat un share pe Facebook (pt a face cunoscut Giveaway-ul)

FoamBubbles spunea...

@Ionica: Si eu am inceput acea carte cam la aceasi varsta (dar nu-mi amintesc daca am terminat-o vreodata). Si mi se parea atat de maaare si stufoasa... :)

Multumesc pentru participare! Te invit sa-ti alegi 3 semne de carte (din piele sau hartie) si sa-mi trimiti un mail cu preferintele si adresa la care le pot trimite la foam_bubbles@yahoo.com .
Le voi expedia dupa terminarea concursului, ca poate mai castigi si altceva. :)

FoamBubbles spunea...

@Cristina, multumesc pentru participare. Da, Singur pe lume m-a impresionat mult si pe mine cand eram micuta. Si uneori... parca-mi vine sa recitesc cartile copilariei. :)

Te invit si pe tine sa alegi 3 semne de carte si sa-mi trimiti alegerile si datele pentru expeditie la adresa de mail foam_bubbles@yahoo.com

Carmen Tobias spunea...

Oh,multumesc mult pentru participarea la concursul meu si pentru invitatie :)) Imi plac la nebunie lucrusoarele facute de tine!:) Hmm,poate am noroc si eu :)

Referitor la carte...eu am fost de cand ma stiu un soarece de biblioteca,tin minte ca ca am invatat sa citesc pe Biblia pentru copii,si in clasa a VI-a deja citisem Mandrie si prejudecata,de Jane Austen,si eram profund impresionata :)))

Ok,am fugit sa dau share pe fb,sa stie lumea :)

BohemianSin spunea...

Pe mine nu m-a obligat nimeni sa citesc cand eram mica...ceva mai tarziu m-am prostit...
Cred ca am citit atat de multe carti din seria ''povesti nemuritoare'' incat nu am lasat nimic nedescoperit, J. Vernes imi placea iarasi tare mult, preferata mea fiind ''Castelul din Carpati'', insa ''Piticul Cinabru'' a fost prima carte ce am citit-o din scoarta in scoarta fara pauza.

Am citit Eugenie Grandet de vreo 3 ori, prima data prin clasa a 7/a pt ca proful de geografie ma tot intreba daca am citit cartea lui Balzac.Si cred ca de atunci a ramas preferata mea!

Nu am reusit niciodata sa termin ''Crima si pedeapsa'', desi m-am apucat de ea de vreo 3 ori.:)))Si banuiesc ca e foarte buna.

Am share-uit pe fb. here you go:
http://www.facebook.com/moi.eugenia

PS: Eu chiar nu pot citi in forma ''tehnologizata'', nimic...mi se pare ca nu inteleg sensul frazelor si chiar nu ma pot concentra...nu stiu cum sa explic si nici nu stiu care e faza..Nici nu ai cum sa te pierzi in lectura cu o lumina artificiala in ochi..

Idei Cusute spunea...

Nu am putut termina Concert din musica de Bach si mi s-a parut o lectura aberanta, cu atat mai mult cu cat era impusa in programa liceala. N-am gasit exemple pozitive, poate n-am avut rabdarea sa le caut, dar dupa primele cateva zeci de pagini am renuntat.De altfel ma deranja doar subiectul si nicidecum formatul, eu citind frecvent carti descriptive, fara dialog.
prima carte citita de placere a fost Tarzan si mi-o aduc cu drag aminte, desi pe vremea aceea mi se strangea inima de multe ori pe parcursul lecturii :) copil sensibil. Curiozitatea a triumfat si am prins gust bun de carte !
Iti urmaresc blogul (Dana Cernat) si voi da un share pe FB!

Corina Covaci spunea...

Sincera sa fiu, nu mai imi aduc aminte cum se numea prima carte, ci doar ca era vorba de o fetita ai carei parinti se despatisera si ei ii era dor de tatal ei, a fost cam trista, dar asta nu m-a impiedicat sa o citesc de doua ori. Acum, daca as avea timp, as reciti Ciresarii, sunt niste volume super frumoase. Nu am reusit sa termin La Medeleni, cand am aflat ca Olguta era bolnava, am renuntat.
Mi-e asa de dor sa citesc, sper ca dupa ce mai creste baietelul meu sa citim impreuna toate cartile copilariei mele

Corina Covaci spunea...

Am uitat detaliile: Koraa pe GFC si Cori Covaci pe Facebook
Post: https://www.facebook.com/cori.covaci/posts/239244669447241

Alina C. spunea...

(Sper să nu fi încurcat.)
Am citit cu mare plăcere, mai puțin lecțiile din clasele 1-2 și lecturile obligatorii din liceu. Îmi amintesc de Minunata călătorie a lui Nils Holgersson. Aceasta a fost prima carte mai "serioasă", citită de voie. Și foarte mult mi-a plăcut.

Alina Chiper spunea...

facebook-ul. link.

anitzu spunea...

hmmm...cum am fost o bocitoare inraita..de plangeam la Bambi, Dumbo, Piciorus Mic, sau orice avea o despartire la mijloc cu sau fara happy end..asa si cu romanele...Pe primul loc a fost Colt Alb...plans si jale, lacrimi sterse cu coltul pijamalei, intrebari existentiale...de ce e lumea asa de crunta? de ce se ofilesc florile? de ce e iarna asa de crunta? de ce ? de ce? de ce?

Unknown spunea...

Felicitari pentru idee!

Prima carte citita a fost prin clasa a II-a, Fram ursul polar, vazusem si filmul si la recomandarea mamei, am descoperit ca intotdeauna cartile sunt mult mai frumoase si pline de emotii fata de filmele facute dupa ele.

FoamBubbles spunea...

@Carmen: Ai castigat deja 3 semne de carte! :) Astept un mail pe adresa foam_bubbles@yahoo.com cu semnele care iti plac de aici http://www.breslo.ro/Shop/foambubbles/Semne-carte_24609
si adresa la care sa le trimit.

FoamBubbles spunea...

@BohemianSin: Multumesc pentru participare si pentru constiinciozitatea cu care ai raspuns la toate intrebarile! :D
Spre rusinea mea, n-am citit cartea lui Balzac. Ai gasit si alte asemanari intre tine si personaj, inafara numelui? (pentru ca... banuiesc ca de asta tot insista proful sa o citesti). Intreb, pentru ca de obicei cartile preferate sunt cele in care ne regasim, intr-un fel sau altul.
Te astept si pe tine cu un mail la adresa pe care am repetat-o atat: foam_bubbles@yahoo.com, cu semnele de carte preferate si adresa de expeditie.

FoamBubbles spunea...

@Dana Cernat: Cu voi imi amintesc si eu de carti pe care le credeam uitate. Cat mi-a placut si mie Tarzan si Cartea Junglei! :) Mi-e dor de entuziasmul de atunci!

Si tu esti fericita castigatoare a 3 semne de carte. Te invit sa le alegei din magazinul de pe Breslo http://www.breslo.ro/Shop/foambubbles/Semne-carte_24609 si sa-mi trimiti mail cu alegerile si adresa pentru expedierea lor.

FoamBubbles spunea...

@Corina: Sa-ti creasca baietelul frumos si sanatos si... cu drag de lectura! :D Poti sa-i citesti de pe acum. Sa exersezi pentru cand va mai creste.
Multumesc pentru participarea la concurs si succes! :)

FoamBubbles spunea...

@Alina: Nils Holgersson... n-am citit cartea, dar cat de mult mi-au placut desenele animate!! Si acum m-as uita la ele! :D
Multumesc pentru participare si ramai pe aproape pentru rezultate! :)

FoamBubbles spunea...

Ooof, Anitzule drag! Tu cu intrebarile tale existentiale! Cred ca erai tare simpatica cand erai mica! (nu ca n-ai mai fi si acum! :P)

FoamBubbles spunea...

@Ioana: Tin minte ca aveam si eu cartea cu Fram in biblioteca. Dar pentru ca vazusem deja filmul... mi-am zis ca n-avea rost sa o citesc, cand stiam deja sfarsitul. :))

Dar ai dreptate. In general, cartile sunt mult mai bune decat ecranizarile.

Ramai pe-aproape pentru rezultatele concursului. Succes!

Ingerash Dulce spunea...

Am citit cu mare placere si m-au impresionat La Medeleni si Lorelei de Ionel Teodoreanu.


GFC ingerash dulce http://www.facebook.com/profile.php?id=100002220477407&sk=wall

Eva spunea...

GFC Eva
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001861951976

Cartea care mi-a ajuns la suflet si as reciti-o este Quo Vadis de Henryk Sienkiewicz. M-a impresionat povestea de dragoste dintre Marcus si Ligia si incercarile prin care au trecut pentru a fi impreuna.

Zimba Tattoo Brasov spunea...

:D prima mea carte citita fara suflare a fost Frankenstein, care mi-a deschis apetitul pt Saul mai tarziu. Nu am citit carti obligata, mereu de placere, si recunosc acum ca nu mai aloc suficient timp pentru hrana sufletului pe cat as vrea.

Momentan, Dan Puric este pe noptiera.
GFC Alina, am impartasit vestea concursului si pe facebook.

Alexandra spunea...

Prima poveste o citeam pe la 4 ani (cand nu stiam literele) dar stateam cu cartea in brate pentru ca era veche si imi placeau foile ei. Prima carte citita a fost pe la 7-8 ani cand deja stiam literele. Era o carte frumoasa, transmisa din batrani pe care o avea doar bunica mea. Carticica se numea Iconita Zorinei si era despre o fetita orfana care avea doar un catelus si o iconita si care a plecat in lume pentru a scapa de matusa ei. A plecat de la o poveste reala si trista si a ajuns intr-un regat al zanelor. Emotionant, dar foarte frumos!
Chiar daca sunt un copil mare, de departe cartea mea preferata este Elevul Dima dintr-a saptea. Mi-a placut enorm si am recitit-o de nu stiu cate ori. Au existat si carti neterminate, pentru ca nu ma atragea actiune sau descrierile prea mari. Una dintre cele neterminate este Fericiti pentru totdeauna-Nora roberts (prea incurcata carte).

P.S. Am dat share pe facebook

Alexandra Udrea

copilarim spunea...

Buna:)!
1. GFC = copilarim
2. Scris pe blog si shared pe facebook (http://copilarim.blogspot.com/2011/08/concurs-instigare-la-lectura-by.html si pe facebook contul copilarim)

3. Si am ajuns la partea preferata!! Am realizat ca habar nu am care a fost prima carte citita cap-coada de mine, probabil pentru ca am copilarit cu carti si benzi desenate in brate.... Mi-au placut cartile de cand ma stiu si am multe preferate, din copilarie insa nu voi uita Povestile lui Vladimir Colin (preferata mea este Fata de fum), sau cele asiatice pe care mi le citea mami.

In general am citit de placere, am vazut mai sus intr-un comentariu (am incercat sa nu le citesc pana nu raspund, dar am zarit asta e) ca cineva nu a terminat "Concert de muzica de Bach" si mi-am amintit cand am citit eu cartea aceea in liceu (e o carte sinuoasa - ai impresia ca suferi de toate bolile pamantului citind-o.. haha). De atunci nu mai suport coloana sonora din Titanic. Intr-adevar o carte "bolnavicioasa"...
Si in facultate am citit foarte mult mai ales ca m-a ajutat si profilul - limbi si literaturi straine. partea proasta este ca am citit in forta din cauza ca erau multe si timpul era .. prea putin.

Ce imi place mie la carti este ca iti ofera posibilitatea de a evada din cotidian si de a iti face un scenariu si un film care se construiesc pe masura ce inaintezi in lectura. Si poti fi operator si actor in acelasi timp, sau poti fi doar un personaj invizibil, care ii observa pe toti cum pun in scena cuvintele asternute pe hartie.

Gata ma opresc aici:)
Rux (copilarim)

Ana spunea...

Bună seara, mai aveți cumva cartea iconita zorinei?

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...