duminică, 22 aprilie 2012

Un cățel verde

Nu sunt eu omul cu tutorialele. Nu din egoism, ci din lipsă de timp. (...mi-a luat o zi doar photoshoparea tutorialului de mai jos!!! Deși... știu, nu prea se vede.)

Dar azi am făcut o excepție. Am de câteva luni (deja!) o mașină de cusut și ardeam de nerăbdare să o testez. Așa a luat naștere cățelul verde de mai jos, care îmi zburda prin minte de ceva vreme. (Am făcut poze la această prima încercare, ca să râd / râdeți de mine mai târziu. :D)

Cățelul e chiar mai verde decât se vede în imagini. Asta pentru că am folosit în special materiale reciclate: materialul unei fuste mai vechi (dar în bună stare) - un fel de raiat/catifea, piesele unui Cd-rom, puful unei pernuțe.


Pasul I: Am desenat o schiță a cățelului luuung pe care îl doream. Dacă aș fi căutat înainte o poza a unui teckel, mi-aș fi amintit că trebuie să-i fac și un botic lung. Eh... să zicem că e altă rasă al meu. :)

Pasul II: Am desenat conturul cățelului pe material, folosind markerul. (Nu a ieșit perfect din prima, dar am corectat formele curbe până am fost mulțumită de rezultat. Oricum, nu se vor vedea mâzgâlelile.)

Am desenat și urechile, folosind un șablon decupat din hârtie, pentru a fi cât de cât egale. Pentru fața urechilor am folosit același material verde, iar pentru spate un material gri.

Pasul III: Am cusut cele două părți ale materialului cu ac și ață. Daaaar... m-am plictisit, așa că am continuat cu ace cu gămălie. (Nu trebuie prinse prea aproape de conturul desenului, pentru a putea coase mai apoi).

Pasul IV: Am decupat materialul cât să îl pot manevra și coase.

Pasul V: Am inaugurat mașina de cusut!!! :D Picioarele din spate au ieșit cam... hmmm... cum să le spun? ...zimțate. La cele din față știam deja cum să fac curbele, așa că au ieșit bine. Și de bucurie... am cusut repede-repede... TOT!.

Pasul VI: Am realizat că nu trebuia să cos tot :)) ... așa că am desfăcut vreo 10 cm, cât să-mi încapă mână și să întorc materialul ”pe față”.

Pasul VII: Cumpărasem lână de umplutură, special pentru cățel. Dar, pentru că n-o aveam la mine, și eram prea nerăbdătoare, am sfâșiat  cu dinț  desfăcut o pernuță umplută cu puf siliconic. :D 

Stimabila pernuță urma să capete o nouă înfățișare în cadrul următorului proiectului. Eh... n-a fost să fie. Poate următoarea pernuță va fi mai norocoasă.

Pasul VIII: Am cusut de mână burta cățelului și urechile, cu o cusătură ascunsă (nu știu cum se face ca la carte așa ceva, așa că am inventat eu una).

Pasul IX: Pentru ochi și urechi aș fi vrut să folosesc nasturi sau mărgele sau... Dar pentru că nu aveam așa ceva la îndemână, am măcelărit un CD-Rom (Muah-ha-ha!!!!) și i-am furat rotițele.  :D

Pentru codiță aș fi folosit un șiret, dar am găsit doar faux-suede negru, pe care l-am împletit.

I-am pus și o fundiță roșie la gât și... ta-dam! ...e gata de îmbrățișat!!! :D


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...